Okategoriserade

Tips på trädgårdspresenter

Att köpa present utifrån mottagarens hobby och intressen är ett ”säkert kort”. Till personer som tycker om att odla och ordna med växtligheterna i trädgården finns ett brett utbud av presenttips. Ett axplock presenteras nedan:

  1. Biljetter till trädgårdsmässan

Nordiska Trädgårdar är Nordens största trädgårdsmässa. Den genomförs i slutet av mars eller början av april varje år i Stockholm. Ge bort en biljett och köp en till dig själv. Då ges inte bara en biljett bort utan även en upplevelse tillsammans med en god vän eller släkting.

  1. Hemliga frön

Tycker mottagaren om överraskningar? Köp fröpåsar men ta ur fröna ur påsarna och lägg dem i egna påsar. Det enda som måste framgå är i vilken jord som fröna trivs och allmänna skötselråd. Kanske bör det nämnas även om det är en blomma eller grönsak… Det är inte alla som uppskattar denna ovanliga gåva men för vissa kan det bli en spännande vår för att se vad som växer upp.

  1. Trädgårdsbok

Inspirerande trädgårdsböcker och tidningar kan inte bli fel – förutsatt att personen inte redan har just den. Med bilder, guider och intervjuer finns en mängd inspiration att hämta inför de egna trädgårdsprojekten.

  1. Krukor för utomhusbruk

Inomhus finns en utrymmesmässig begränsning för vilka krukor som kan användas. Men utomhus ges en helt annan möjlighet. Det är mycket populärt att odla i krukor både på altanen, uteplatsen och i stenpartier. Många ställer även dessa vid ytterkanten av gräsmattan för att skapa en finare inramning. Terrakottakrukor är vanliga men de förkommer även i exempelvis porslin.

  1. Presentkort

Det är enkelt och ofta mer uppskattat än vad givaren utgår ifrån. Ett presentkort hos exempelvis Plantagen gör att mottagaren kan köpa en helt valfri växt till vårsäsongen. Det är inte ovanligt att presentkort används för att de dyrare växterna som man annars inte hade tagit sig råd att köpa.

  1. …en dag i trädgården

En present behöver inte kosta pengar. Det kan vara minst lika uppskattat att få tid tillsammans. Dessutom kommer det bli mer gjort i trädgården. Ge en present som innebär en förmiddag tillsammans i vännens trädgård. Förbered dig för att rensa, bära kvistar och göra det finns. En boost för vänskapen – och för trädgården.