Inred altanen för ökad trivsel under sommarhalvåret

Att ha en altan är mycket behändigt under sommarhalvåret, då du kan vistas där även om det regnar eller blåser. Om du vill inreda din altan på ett snyggt men även smart sätt kan du ta en titt på altandörrar hos Klar fönster & dörrar. En dörr är både en snygg inredningsdetalj och ett sätt att skydda mot inbrott. Dock är det inte bara dörren som är viktig för inredningen.

Snygg inredning för altanen

För att du ska kunna njuta av altanen ordentligt är möblemanget viktigt. Om ni brukar ha middagsbjudningar eller äta middag i uterummet är det klokt att välja bekväma stolar att sitta på. Det är viktigt att både ni och gästerna känner er bekväma under middagen. Tänk dock på att det ska finnas plats för att röra sig också. En mjuk matta som underlag är också bra om golvet är kallt.

Fina dekorationer

Din altan kan bli mycket fin om du satsar på snygga dekorationer. Ett av våra tips är ljuslyktor i olika storlekar, gärna stora som står på golvet i kombination med mindre som du har på bordet. Du kan givetvis även sätta upp gardiner i ditt uterum och dekorera med fina lampor. Det är bara din fantasi som sätter gränserna för hur du dekorerar altanen, gör den till din lilla oas.