Inreda sovrummet

Sovrummet är en viktig del av vår bostad med tanke på att vi sover en tredjedel av våra liv. Det gäller alltså att vi hittar en stil som vi trivs med och som får rummet att kännas avslappnat och hemtrevligt. Sängen är såklart rummets mittpunkt och också en möbel som du bör lägga lite extra pengar på. En god natts sömn är väsentligt för att vi ska orka med allt som vi har att göra under dagen. En stor trend nu är att köpa en kontinentalsäng som tar upp större delen av rummet. Tänk på att madrassen ska passa just din kropp.

Sköna textilier och tyger

Ett bra sätt att göra sovrummet lite mer lyxigt är att satsa på sköna och mjuka tyger och textilier. Börja till exempel med att köpa lite fina sängkläder i något lyxigare material som siden eller linne. The White Plot har ett stort utbud av bra sängkläder för alla smaker. Ett bäddset vi fastnat extra mycket för är Satin Purity Graphite. Du kan också lägga in en stor och mjuk matta i rummet, vilket ger en hemtrevlig känsla. Du kan även tänka på vilken typ av gardiner du sätter i fönstret. Långa gardiner ger oftast en mysigare känsla. Även här kan det vara bra att tänka på vilket material tyget ska vara i.

Övriga detaljer

Det är ofta de små detaljerna som gör att ett rum blir unikt och känns mer hemma. Sätt upp lite fina bilder på din familj och vänner och köp till några snygga ramar. Ha även fina tavlor på väggarna för att ge rummet mer personlighet. Det är de små sakerna som säger allt om vem som bor i bostaden och historien bakom. Andra detaljer som du kan tänka på i sovrummet är vilken lampa du sätter upp. Du bör ha en större lampa i taket som ger ljus när du ska städa och liknande plus några mindre som ger ett svagt sken.