Fönsterbyte

Börjar dina fönster bli gamla och dragiga eller vill du få en ny framtoning på ditt hus? Då är det dags att göra ett fönsterbyte. Är du osäker på priset? En bra idé att är jämföra olika priser på fönsterbyte hos olika företag. Ett fönsterbyte kan kosta antingen mycket eller lite för din ekonomi och det beror givetvis helt enkelt på vilken typ av nya fönster du skaffar, vem du anlitar och hur många fönster som ska bytas ut.

Olika priser

Det kan kosta cirka fyrahundrafemtio till sexhundrafemtio kronor i timmen för att låta en firma eller en hantverkare utföra fönsterbytet. Det går dock inte säga hur lång tid det kan ta för att göra ett fönsterbyte eftersom det varierar på vilken typ av fönster fastigheten har och vilken typ av byggnad det är. Man kan dock räkna med mellan ettusen till tvåtusen kronor per fönster och sedan kan du räkna bort halva kostnaden med ROT-avdraget.

Ett bra tips innan du anlitar en firma eller en hantverkare är att du alltid har flera offerter på ditt fönsterbyte. För att vara säker så kan det vara bra att du har minst tre olika offerter eller fler och därefter kan du jämföra vad de erbjuder och hur mycket kostnaden blir för utförandet. Är du grym på att förhandla så har du också möjligheten till det genom att hänvisa till andra entreprenörer.

Spara energi

Nya fönster är en god investering eftersom de moderna fönstren idag har så bra värmeisolering. Du får alltså tillbaka en del av din fönsterinvestering efter varje år i med att du sparar energi och ekonomi.