Ge husfasaden en ny färg

Börjar det kanske bli dags att fräscha upp fasaden? Har du kanske funderat år efter år på att ta steget och måla om fasaden men det har aldrig blivit av på grund av annat som kommit i vägen, eller på grund av att det känns för jobbigt? Låt oss gå igenom ett par punkter som kan vara bra att ha med sig när du väl har bestämt dig för att ta tag i saken. Först och främst måste du bestämma dig för om du vill utföra arbetet själv eller om du vill låta en firma sköta det år dig.

Be om råd innan du drar igång

Ska du måla om fasaden på egen hand utan tidigare erfarenheter kan det vara smart att kontakta antingen någon du känner inom måleribranschen, eller gå in på en färgbutik och be om lite tips och trix. Vilken typ av färg passar bäst till just din fasad? Det finns idag mängder med olika färger och kvaliteten är varierande. Generellt kan man säga att ju dyrare färg desto bättre kvalitet, kostnaden blir således mer, men det dröjer bra många år längre innan du behöver måla om på nytt. När du har fixat rätt färg, då är det dags för övriga saker att tänka på.

Rätt verktyg

Frågar du ett proffs så kommer du få svaret att det viktigaste för att måla om din fasad utan en massa problem och bekymmer är att du använder dig av bra och ordentliga verktyg. Att ha en bra ställning eller använda sig av skylift kommer att underlätta arbetet enormt mycket. Behöver du skrapa bort gammal färg innan du börjar med grundmålning så ska du ha en riktigt bra skrapa. När det är dags att börja måla se då till att använda dig av bra penslar som är bekväma att hålla i och täck ut under där du målar för att slippa färgspill på oönskade ytor.