Trädgård

Så kan du utveckla dina förmågor i trädgården

Det finns ganska många sätt att utveckla sina förmågor i trädgården. Till exempel finns det gott om bloggar att följa, workshops och böcker på biblioteket. Vilket sätt passar dig bäst?

trädgård

Fyra sätt att lära sig mer

1.      Bibblan

Bibblan kan glömmas bort ibland, med tanke på hur lätt det är att få information på nätet. Dock är det inte att underskatta – på bibblan finns en ”redaktion” som väljer ut det bästa åt dig. Inte heller att underskatta är att få informationen i bokform, då det ofta är lättare att fördjupa sig än om det är en bloggpost eller två.

2.      Bloggar

Bloggar om trädgård finns det gott om. Det finns mer allmänna bloggar som fokuserar på det mesta som har att trädgård att göra, och det finns bloggar som specialiserar sig och är mer djupgående om vissa givna ämnen inom trädgård och odling.

Kan du fler språk än svenska öppnar du upp möjlighet för att ta del av ännu mer information. Tänk dock på att tipsen kanske inte alltid är relevanta för våra breddgrader.

3.      Gå en kurs

Vill du ta nästa steg i din odling så kan en kurs övervägas. Det finns lite olika svårighetsgrader, omfattningar och längder. En del kurser är även helt online. Har du en öppen trädgård nära dig är det inte osannolikt att de håller i workshops och kortare kurser lite då och då. Det är ett effektivt att snabbt bli bättre, då man ofta jobbar praktiskt tillsammans med andra kursdeltagare samt erfarna instruktörer.

Vill du ha mer djupgående kunskap så finns det gott om kurser på exempelvis folkhögskolor. Här får du förutsättningar att verkligen bli bättre på allt som har med trädgård att göra.

4.      Trädgårdsförening

Ett annat alternativ är att gå med i en trädgårdsförening. Här kan du träffa likasinnade att lära dig mer av. Dylika föreningar kan ofta ha kortare utbildningsprogram och andra evenemang som har med trädgård att göra.

I slutändan handlar det om att pröva

Att överföra dina kunskaper från teori till praktik är kanske ändå det mest effektiva sättet att lära sig i slutändan. Visst kan bloggar och böcker ge upphov till mycket kunskap – och inte minst idéer om vad som kan odlas – men för att bli riktigt bra i trädgården krävs det att man arbetar praktiskt. Testa olika typer av växter och bli bättre med varje frö du sår.