Slipa betonggolv – Ett steg närmare naturen

Genom att slipa ett betonggolv kommer du ett steg närmare naturen, då det har blivit trendigt att få in naturliga inslag i hemmen. Ett betonggolv är ett personligt golv på ett unikt sätt att ha i bostaden. Betongen är hård, karg och naturlig, då den består av kalk, grus och lera. Det innebär att det blir lättare att inreda hemmet då betong går att matchas med andra material. Ett golv av betong syns, men stjäl inte rampljuset från övrig inredning.

Krävs kunskaper för att slipa betonggolv

Det kräver att du har kunskaper när det är dags att slipa ett betonggolv och krävs en speciell slipmaskin. Du behöver nämligen diamantslipmaskin och anledningen är att betong är otroligt hårt. Dessutom finns det skillnader på hur du hanterar en vanlig slip jämfört med en diamantslip. Det är lätt att göra misstag och slipningen inte blir som du har tänkt dig. Därför rekommenderas det att låta fackmän som Stadax sköta slipningen av ditt betonggolv, vilket ger dig ett vackert, plant och hållbart golv.

Gjuta ett nytt betonggolv

I en del fall krävs det att nytt lager betong behöver gjutas innan det går att slipa. Visst det kan vara frestande att använda ett befintligt betonggolv ändå, som finns under det trägolv du har rivit ut. Det är ingen bra idé att göra det alla gånger. Vilket beror på att ytan kan vara ojämn och det kan finnas sprickor som gör att slutresultat inte blir särskilt bra. Kontrollera därför detta innan du börjar slipa.

Färgsätt betongen

Du kanske tycker det låter tråkigt med den gråa betongen, men vissa gillar den. Fördelen just med betong är att du faktiskt kan förändra den med enkla medel. Vill du ha en annan färg blandas färgpigment i samband med gjutningen och du får den kulör på golvet som du gillar. Betonggolvet kommer ändå bibehålla sin karga karaktär. Är du osäker på vilken kulör du vill ha, har leverantören säkert gjutit färgerna och gör att du kan lättare göra ett val.