Inreda uterummet

I vårt svenska klimat med kalla vintrar och nyckfullt väder kan det vara viktigt med ett uterum, gärna med personlig inredning. Det finns givetvis mängder av olika typer av inredda uterum men uterummet som skapas och inreds av dig bör vara personligt och en naturlig förlängning av huset och trädgården. Det allra viktigaste är givetvis syftet och funktionen med uterummet. Användningsområdet är det som styr inredningen av uterummet men du kan med fördel krydda den med personlighet och lekfullhet.

 

Detta är ett rum där du ska trivas och ha det skönt. Uterummet behöver absolut inte vara likadant som resten av villan och du kan gärna inreda efter teman samt följa årstidernas förändring. Du kan se detta som ett rum där du kan våga lite extra med exempelvis färgval och dylikt. Här kan du experimentera och använda hela din inspiration oavsett vad du ska använda uterummet till. Självklart har även funktionen betydelse för valet av möbler.

Många använder sitt uterum som matrum, vilket är oerhört uppskattat under våra varmare årstider. Ett matrum ska inte ge känsla av att vara trångt men det är fördelaktigt med ett bord som är lite större med plats för vackra dukningar, blommor och ljusstakar. Det är en härlig känsla att äta middag när det skymmer ute medan ljusen lyser varmt inne. För en mer personlig inredning kan du gärna använda olika sorters stolar genom att blanda nya med gamla och kanske något loppisfynd.

Ett uterum används ofta för avslappning där du kopplar bort den stressande omvärlden. Rummet ska vara trivsamt, mysigt och framförallt bekvämt. Undvik hårda stolar, utan välj gärna mjuka möbler. Det klassiska uterummet består mestadels av glas, vilket innebär att det kan bli lite kallt under stora delar av året. För att ge extra värme kan du maximera med plädar och kuddar. Du kan dessutom dekorera lekfullt med olika sorters belysning och ljuslyktor för att skapa ett mjukt och levande uterum.