Hissgardiner

Det finns ett stort utbud av hissgardiner att välja bland som ger dig både en snygg gardin och en rullgardin för insynsskydd vid behov. En hissgardin ser ut som en gardinkappa när den är uppdragen och som en rullgardin när den är nerfälld. Marknaden är full av flera olika typer av hissgardiner som du kan välja och vraka mellan. På så sätt kan alla hitta en variant som passar in i just deras hem genom att matcha övrig inredning.

Hur fungerar en hissgardin?

En hissgardin kan rullas upp och ner beroende på hur mycket insyn du vill ha i ditt hem vid olika tillfällen. Det bästa med många hissgardiner är att de hängs på en vanlig gardinstång. Du slipper därmed skruva som vid användning av persienner eller rullgardiner. Dock finns det även varianter med speciell upphängning, så läs alltid produktbeskrivningen innan du inhandlar en produkt. Vanligtvis regleras höjden på hissgardinen med knytband, men det finns också varianter som regleras med snörning i sidan.

Hissgardiner kan matchas med övrig inredning

På dagens marknad finns det ett brett utbud hissgardiner som fungerar i alla hem. Du kan välja mellan många olika material, så som lin, bomull och sammet till exempel. Det finns både enfärgade och mönstrade varianter i både ljusa och mörka färger. Många hissgardiner är dessutom tillverkade av ekologisk bomull för att du ska kunna veta att den är bra både för din familj, miljön och de som arbetar på odlingarna. En hissgardin kan oftast tvättas precis som en vanlig gardin.

Hissgardiner finns att köpa både online och i butik

Du kan hitta hissgardiner i de flesta butikerna som erbjuder hemtextil i sitt sortiment. Hissgardiner kan du köpa både online, t.ex. på Gardinstugan.se, och i fysiska butiker, beroende på vad du föredrar. De finns i flera olika prisklasser så att du kan finna en som passar både din budget och din stil. Självklart finns de även i olika storlekar så att du kan hitta en hissgardin som passar just dina fönster. En hissgardin är både ett snyggt och smart val.